Как да изберете оформлението на Вашата кухня?
/
/
Как да изберете оформлението на Вашата кухня?
Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Съдържание:

  1. Кои са основните оформления за кухни при поръчка Варна?
  2. С какво трябва да се съобразите при избора на оформление?
  3. А Вие нуждаете ли се от кухни по поръчка Варна?

Кухнята отдавна не е онова мрачно работно пространство от миналия век, което домакините са използвали за приготвяне на храна. Днес това е сърцето и центърът на семейния живот. Място, което може да изпълнява множество функции и роли – готвене, споделяне на мигове с любимите хора, събирания и много други.

Когато става въпрос за обновяване или пълно преустройство, всеки един детайл може да допринесе за постигане на оптимална функционалност и красива визия. Ако се колебаете от какво точно се нуждаете, не се притеснявайте! В тази статия ние, от мебели Мона, ще Ви помогнем да изберете правилното оформление и стил.

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Кои са основните оформления за кухни при поръчка Варна?

Изборът на правилното разпределение е от решаващо значение, за да извлечете максимални ползи от всеки квадратен метър. Така пространството ще бъде по-функционално и ще може да отговори на Вашите индивидуални нужди и начин на живот.

Ако не сте сигурни как да реализирате мечтания дизайн, обърнете внимание на основните видове оформление. Те могат да Ви дадат много интересни идеи, които да развиете.

Обикновено размерът и формата на стаята определят нейния дизайн. Въпреки че съществуват различни вариации и комбинации между тях, повечето кухни се основават на една от следните форми:

L-образна

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Този дизайн е един от най-популярните сред българските потребители. Кухнята е разположена на две съседни стени, които са перпендикулярно една на друга. Работната зона е не само добре разпределена, но по-просторна. Това е допълнително предимство, ако по едно и също време готвят двама готвачи.

Ако има достатъчно място, чудесно допълнение би било барплот или остров, защото ще осигури допълнително място за приготвяне на продуктите или готвене.

Най-голямото предимство е, че оформлението Ви позволява да се движите свободно в помещението и няма препятствия, които трябва да заобикаляте. Създава се уникална отворена концепция, която ще Ви позволи да се чувствате добре и да се забавлявате, докато приготвяте храната си.

U-образна

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Можем да кажем, че сред кухните по поръчка Варна, това е най-универсалният избор, както за малки, така и за големи пространства. Най-голямото предимство е, че осигурява достатъчно място за съхранение, а плотът е разположен на три стени. Това Ви дава възможност да оформите идеалния триъгълник за приготвяне на храна.

Подходящо е, ако кухнята и трапезарията Ви са с отворен план. Причината е, че ще Ви даде възможност да отделите зоната за готвене от останалата част на помещението.

Обърнете внимание, че имате възможност да максимализирате всяко кътче включително ъглите. Добър вариант са да заложите на ъглови шкафове с практично отваряне. Инсталирането на шкафове на трите стени е фантастичен начин да добавите повече функционалност в дизайна.

G-образна

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Това оформление е вариация на U-образното, но с разликата, че се добавя частично площ към четвърта стена. Допълнителното място може да се използва за множество неща, тъй като осигурява и още място за съхранение.

Например, можете да заложите на втора мивка, готварска печка, микровълнова или да създадете втори работен триъгълник, за да имат двамата готвачи пълна независимост. Имате възможност дори да добавите барплот или допълнително място за хранене.

Възможностите са безкрайни и ние от Мона Стил сме готови да Ви помогнем да реализирате и най-смелите си идеи.

Линейно – на една стена

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Много дизайнери определят този дизайн като практичен за малки помещения, които все по-често се срещат в апартаменти ново строителство. Тук всичко, от което се нуждаете, е инсталирано на една стена, създавайки ефективност при ежедневна употреба.

Имайте предвид, че можете да срещнете проблеми с разположението на триъгълника за готвене. Имайте предвид, че хладилникът трябва да бъде поставен, така че вратата да се отваря встрани от кухненската мивка. Така ще се избегне много неудобство и смущения в работния процес.

Оформлението създава усещането за повече простор. Тъй като всички шкафове са на една стена, в дизайна трябва да се вложи повече креативност.

Успоредно – камбуз

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Това оформление е вдъхновено от кухните на плавателните съдове през изминалия век. Особеното за него е, че е създадено за тесни и дълги (правоъгълни) помещения, но може да се впише чудесно и в по-просторни кухни.

Работните станции са разположени на две противоположни стени с пътека в центъра. Дизайнерите препоръчват, ако се спрете на този дизайн, да изберете местата за основните уреди на срещуположни стени. Например – плотът да е на лявата стена, а хладилникът – на дясната. Това ще позволи лесен достъп до тях и ще предотврати проблеми с преминаването, когато има повече хора около Вас.

Тип остров

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Островът, познат още като барплот, е отделна самостоятелна част, която може да се добави към всяко едно оформление. Той е мултифункционален и може да се използва за различни цели – допълнително място за приготвяне на храна, зона за хранене, работна станция, за съхранение на продукти и посуда.

Освен това в него можете да вградите допълнителна мивка, микровълнова и още много екстри, които ще добавят още по-голяма стойност към Вашия дом.

Имайте предвид, че трябва да оставите допълнително пространство между него и другите части на кухнята, за да можете да отваряте и затваряте свободно уредите.

С какво трябва да се съобразите при избора на оформление?

Добрите дизайни не се основават единствено на естетиката. Те обръщат внимание на пространството и оптимизират максимално всяко кътче от помещението.

Ако искате и Вие да имате не само красива, но и функционална кухня Ви съветваме да обърнете внимание на:

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Работния триъгълник

Ако се чудите на какво да заложите, приоритет е кухнята да отговаря на Вашите нужди и начин на живот. Помислете си как я използвате всеки ден, откъде преминавате, кои уреди ползвате най-много и има ли нещо, което Ви пречи, докато готвите.

Допълнително въпроси като: „От колко души се състои домакинството Ви?” „Има ли малки деца и тийнейджъри?”, „Оставяте ли ги да готвят сами?”, ще Ви помогнат да определите оформлението.

Размерът и формата на помещението също не трябва да се пренебрегват! Но независимо колко е голямо пространството, е добре да се съобразите с правилото за „работния триъгълник”, познат още и като златен.

Това е основен принцип в интериорния дизайн и засяга трите основни уреда – хладилник, котлон и мивка. Целта е тези три точки винаги да са разположени на такива места, че да се образува триъгълник между тях. По този начин, ще се сведе до минимум усилието и разстоянието, което трябва да изминавате между тях.

Имайте предвид, че този подход работи при повечето кухни и Ви помага да създадете удобно и функционално пространство.

Как да изберете оформлението на Вашата кухня?

Позиционирайте първо мивката

Когато обмислят различните зони, много хора се фокусират върху електроуредите. Премислят хиляди варианти за позиционирането им и напълно забравят за мивката. Това е често срещана грешка, която може да създаде много неудобства при проектирането.

Да, хладилникът и печката са важни за приготвянето и съхранението на храната, но нито една кухня не може да функционира без мивка. Тя Ви помага за миене и приготвяне на храната, както и за поддържане на висока хигиена.

Затова при планиране, обърнете специално внимание на мивката. Не забравяйте, че тръбите за нея са на точно определено място и ще е много трудно да се преместят.

А Вие нуждаете ли се от кухни по поръчка Варна?

Ние – от мебели Мона, имаме дългогодишен опит в проектирането и реализирането на проекти с различна сложност. Ако имате нужда от помощ, с удоволствие ще Ви помогнем да реализирате желанията си!

Свържете се с нас на телефон: 088 731 3181.

There are no comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button