Кухня по поръчка или модулна кухня?
/
/
Кухня по поръчка или модулна кухня?
Кухня по поръчка или модулна кухня?

Кухня по поръчка или модулна кухня?

Съдържание:


Не можете да се откажете от идеята за мечтаната кухня? Предстои Ви да се местите в ново жилище или искате да реновирате старата? Ако обмисляте възможностите, вероятно вече сте се сблъскали с избора между модулна кухня и кухня по поръчка в град Варна. Сигурни сме, че продавачите са готови да Ви представят и двата варианта като най-добро решение за Вашия дом. Но дали наистина е така?

Кухнята е не просто сърцето на дома. В нея готвите, а ако е обединена с трапезарията – се храните и споделяте незабравими моменти с Вашето семейство. Въпреки че и двата модела изпълняват една и съща цел, имат различни отличителни характеристики, предимства и недостатъци.

Важно е не просто да изберете визията, която Ви харесва, а да помислите кое работи най-добре за Вашето домакинство. Ако не знаете на какво да обърнете внимание, не се притеснявайте. В тази статия ние, от Мона Стил, ще съпоставим възможностите и ще Ви запознаем със съветите на професионалистите.

Какво представляват модулните кухни?

Както се досещате от името им, модулните кухни са изградени от различни независими елементи. В случая става въпрос за долни и горни шкафове с различни размери, дълбочина, височина и разпределение. Избирайки ги според Вашите предпочитания и обединявайки ги заедно, Вие получавате един завършен продукт – кухня.

Много производители на мебели предлагат различни модулни системи. Обикновено ги произвеждат за масова употреба от материали като ПДЧ и МДФ, за да предложат най-изгодната цена.

Особеност на модулите е, че са готови за инсталиране и след това се транспортират до обекта, монтажът може веднага да се изпълни. Често са предпочитан избор от потребителите, които имат ограничен бюджет или търсят бързо решение и не искат да чакат за изработката с месеци.

Шкафовете и чекмеджетата се предлагат в стандартизирани размери и предварително определени стилове със специфични дълбочини, височини и ширини, за да отговорят на текущата тенденция. Тъй като тези шкафове са самостоятелни части, които са предварително проектирани, възможностите за персонализиране са ограничени, освен може би при позиционирането им в кухнята.

Това означава че, ако определената модулна система се предлага в 3 цвята – бяло, черно и синьо, а Вие искате зелено, няма как да Ви предложат такъв вариант. Ще се наложи да изберете между наличните цветове.

kuhnya-po-porachka-ili-modulna-kuhnyaОтносно визията на дръжките на шкафовете, там има малко по-големи възможности за персонализация. И пак зависи от производителя и магазина, в който се предлагат продуктите.

Ако имате точно определен бюджет и сте се насочили към модулна система, е добре да бъдете готови да направите компромиси по отношение на цветове, стил и разпределение.

Тъй като се произвеждат масово, цената на всеки шкаф е стандартизирана поради фиксираните размери, едни и същи материали и еднакъв дизайн. Това води до повече автоматизация с по-бързо сглобяване на модулите.

Освен това често ще откриете проблеми с качеството на модулните шкафове, тъй като намаляването на разходите е основната цел. Някои производители може да използват по-евтин заместител за врати и панели. Това често създава неудобства при интензивна експлоатация на кухнята. Възможно е, дори след няколко месеца използване, да получите дефекти – като повредени панти, вратички, паднали дръжки, издънване на гърбовете и други.

Ако сте решени да заложите на този вариант, ние Ви съветваме да обръщате специално внимание на вида на материалите и тяхното качество. Все пак, кухненските шкафове не са обзавеждане, което се сменя всяка година. Затова бъдете сигурни в избора си!

Какво представляват кухните по поръчка в град Варна?

Специалното на кухните по поръчка е, че не Ви предлагат няколко възможности, между които да избирате. Това не са предварително произведени в голяма серия продукти. Те се произвеждат индивидуално, следвайки следната последователност:

  • Проектиране;
  • Избиране на материали и качеството им;
  • Даване на ценова оферта;
  • Одобрение от клиента;
  • Производство;
  • Доставка и монтаж.

За изработката на проекта не се използват изцяло автоматизирани процеси. Изработката е поверена на майстор-дърводелци с дългогодишен опит в производството на мебели. Всеки един материал минава под зоркия им поглед, за да гарантират, че всеки един детайл ще бъде изпипан и с най-високо качество.

Друга особеност на кухните по поръчка е, че са изработени,съобразявайки се с Вашите специфични изисквания – размер, функционалност и дизайн на шкафовете. Чекмеджетата и рафтовете също могат да бъдат специално модифицирани и изградени, за да отговарят на естетиката и пространството на дома. Други опции за персонализиране включват:

  • Вграждане на електроуреди и мивка.
  • Персонализирани в шкафове, за да отговарят на специфична нужда или за вграждане на определени аксесоари като кошче, „килер” за съхранение на продукти и други.
  • Допълване на чекмеджетата и шкафовете със специфични аксесоари за съхранение.

Шкафът може да бъде персонализиран в зависимост от Вашите навици. Например, лява ръка срещу дясна. Ето защо, този вариант е много по-удобен за потребителя, тъй като се обръща много внимание на индивидуалното отношение отначало – срещата с дизайнера до крайния етап – монтажът на шкафовете.

kuhnya-po-porachka-ili-modulna-kuhnyaЗащо да изберете персонализирана кухня пред модулна?

Първо, не можем да определим един модел кухни като „перфектни” и това да е вярно във всички случаи. Това към какво ще се насочите, зависи не само от Вашето пространство и неговите особености, а и от бюджета, с който разполагате.

Изборът Ви най-вече зависи от определени фактори като качество, стил и естетика и каква персонализация искате. Но, ако искате специално проектирана кухня, която да не се повреди само след първата година, изборът е ясен! Кухните по поръчка са най-добрият вариант.

Освен това те се отличават с:

По-добра функционалност.

Ако не обичате да готвите, едва ли често използвате кухнята си. За любителите на вкусните ястия, готвенето е истински ритуал. Те постоянно използват това пространство. Ако и Вие го правите, много бързо ще разберете, че модулните системи не са толкова практични и удобни. Причината е, че всеки елемент има предварително определен размер, който да отговаря на изискванията на широк спектър от потребители.

Но с персонализираните кухни ще накарате пространството да работи за Вас, вместо да работите около него. Ще можете да намерите място за съхранение и да организирате място за всеки предмет, от който се нуждаете. Да направите кухнята си наистина Ваша.

Никога повече няма да се налага да се борите с неудобни оформления или неудобни шкафове!

По-фин външен вид.

Шкафовете по поръчка са специално изработени, за да отговарят на Вашия вкус и начин на живот. Разглеждат се много фактори -светлинни условия и съществуващи цветови палитри, както и Вашите изисквания и предпочитания.

След това дизайнерите ще проектират дизайна, използвайки всички тези отправни точки. Целта е да се доближат максимално до стила и цвета, които предпочитате и да създадат хармоничен външен вид.

Размерите на всички шкафове също са съобразени, така че да са равномерно разположени, без неудобни празнини или огромни места, които не могат да се запълнят. Това често се случва в старите апартаменти, където стаите са разпределени и не е предвидена възможност за интегриране на нови технологии като миялна машина и сушилня.

Персонализиран дизайн.

С пространствата, изградени по поръчка, професионалистите ще се съсредоточат върху това, което искате във Вашата кухня. Можете да бъдете активна част от процеса на проектиране, като същевременно давате идеи на дизайнерите, които следват Вашите решения.

Те включват специфично оформление, функционални зони, организиране на шкафовете и интегрирани уреди. Можете да изградите конкретни зони, според Вашите предпочитания и изисквания.

Добре обмисленото оформление и разпределение ще направи готвенето много по-приятно и лесно.

А Вие кой вариант ще предпочетете?

Споделете с нас в коментарите. Ако все още не знаете към какво да се насочите, екипът на Мона Стил е готов да Ви помогне. Свържете се с нас на телефон: 088 731 3181 и ние ще Ви предложим професионален съвет.

There are no comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button