Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?
/
/
/
Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?
Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?

Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?

Съдържание:


За много хора мечтаните кухни по поръчка Варна са идея, която трудно може да бъде реализирана. Причините са различни – от липса на достатъчно пространство до ограничен бюджет или несъотвествие на нуждите на хората в домакинството.

Независимо дали ще обзавеждате наново или ще правите реновация, изобрът на материали е едно от най-трудните решения, които трябва да вземете. Може би се чудите какви са функционалните разлики между гранит и мрамор. Дали ПДЧ или МДФ е по-добрият вариант. Дали ще излезе по-скъпо, ако изберете плот от естествена дървесина.

Въпросите нямат край. А, когато сте решили да преминете през целия процес на проектиране сами, е трудно да откриете отговорите сред объркващата информация в Интернет. Затова в тази статия ние, от Мона Стил, ще Ви запознаем със съветите на професионалистите.

Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?

Какво да вземете предвид при избор на материали?

Често среща грешка е фокусирането изцяло върху естетиката и дизайна. Така започва едно голямо лутане между различни цветови гами, мотиви и малки елементи от декорацията, които не са толкова важни за проектирането.

Като професионалисти с дългогодишен опит, ние Ви съветваме да обърнете внимание в началота на четири важни елемента:

Какво ще правите в кухнята

За някои хора храната е не просто необходимост, а начин на живот. Те свързват това помещение единствено с неговата традиционна роля – приготвяне на ястия. Докато други имат едно общо помещение, което използват за кухня и трапезария. То е място за готвене, хранене, посрещане на гости, организирани на партита, коктейли и забавления с любимите хора.

В последно време с навлизането на хоум офиса, все по-често това пространство се използва и като място за работа от вкъщи през деня и учене.

Приоритизирането на нуждите на домакинството ще Ви насочи от какви зони се нуждаете и това ще Ви насочи към подходящите материали.

Функция

Кухненският триъгълник е един от най-високите приоритети в дизайна, тъй като може да Ви помогне да използвате кухнята си по най-добрия начин. В него готвачът се движи между трите ключови точки – хладилник, мивка и печка за готвене или фурна и котлони. Той трябва да може да маневрира лесно и безпроблемно, без на пътя му да се появяват препятствия. За точките на този триъгълник често се използват материали като стомана и керамика, които могат да се справят с вода и горещи или ниски температури.

Научете по-подробно защо оформлението е от значение в нашата предишна статия.

Подобно на златния триъгълник, ремонтите включват всички зони – от тази за приготвяне на храна, готвене и почистване до местата за сядане.

В зависимост за какво се използва определеното място, каква топлина се развива на него, има ли влага и конденз, се подбират подходящи материали. Естествен камък, дърво, керамика, неръждаема стомана и стъкло са не само модерни, но и функционални за избор на подови настилки, плотове и гърбове. Освен това, те са и екологични, защото може да се рециклират, ако решите да обновите интериора след време.

Начин на живот

Не всички от наличните възможности на пазара са подходящи за всички ситуации. Когато избирате материали, трябва да вземете предвид качеството, здравината, издръжливостта, възможностите и необходимостта от поддръжка.

Например, медта е прекрасна опция за кухненски гръб за традиционни и модерни кухни. За съжаление на активните готвачи и младите семейства, това не е подходящ избор. Тя лесно се поврежда от случайни удари и може да останат драскотини, които да развалят добрия й външен вид.

Стъклото е страхотен вариант от гледна точка на гъвкавост – то е непроницаемо за вода, предлага се в различни стилове и цветове и е много издръжливо.

От друга страна, ако имате малки деца, е необходимо да помислите за тяхната безопасност. Стъклените повърхности, когато са с ниско качество и изработка, може лесно да се счупят. Затова или трябва да инвестирате в добро качество или да се насочите към други по-подходящи възможности.

Затова кой и как ще използва кухнята е ключовият фактор при избора на продукти и материали. Съветваме Ви никога да не правите компромиси, защото това е помещението, което ще се използва най-много от цялото Ви семейство.

Цена

Това е друг ключов фактор, който притеснява много хора. С нарастващата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите, често срещано твърдение е, че кухни по поръчка Варна е скъпо удоволствие.

Неръждаемата стомана е един от най-евтините варианти, докато медта и естественият камък попадат в средния ценови диапазон. Цинкът, дървото и калаят са по-скъпи, но предлагат необичайно луксозен вид. Някои материали, като стъклото, се разпространяват във всички ценови диапазони в зависимост от вида и качеството.

Има голяма разлика в материали като ПДЧ и МДФ, които се използват в серийното производство и в индивидуалните поръчки. При мебелите по поръчка, използваните суровини са висококачествени и с гарантирана надеждност и издръжливост. Те се различават много от моделите, произведени за широкия потребител, защото там се търси най-изгодната цена, която често е за сметка на здравината и качеството.

Освен това, тук Вие имате свободата сами да изберете вида и класа на използваните материали. Затова дизайнерите определят всички кухни по поръчки Варна като добра инвестиция, която ще Ви се отплати с годините.

Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?

Кои са най-добрите материали за кухнята?

Независимо дали искате да обновите плота, повърхността на кухненски шкаф или пода, изборът на вида материали е най-важният, който ще вземете.

За плотовете

Тъй като плотовете са изложени на различни фактори на околната среда, обикновено се изработват от висококачествено ПДЧ, МДФ, естествено дърво и естествен камък:

Дървесината осигурява красива повърхност на плота, а вдлъбнатините и драскотините допринасят за неговата елегантност. Те изискват редовна поддръжка, за да изглеждат нови, особено ако редовно се излагат на вода.

Разновидностите от естествен камък предлагат разнообразни шарки и цветове. Например – гранитът е устойчив на топлина и надраскване, мраморът е мек камък, който е склонен към надраскване и петна.

Могат да бъдат изработени и от висококачествено ПДЧ по най-съвременните технологии. Към всеки поддържан цвят и десен на плотовете, можете да намерите и същите гърбове.

За шкафовете.

ПДЧ-то и МДФ-а от висок клас са най-използвани при кухни по поръчка Варна. МДФ-ът се доближава максимално до масивната дървесина. При правилно приложение и качествена изработка, може дори да надмине масива. Той има голяма здравина, не се свива или разширява забележимо при температура. Повърхността му е равномерна, без зърна и възли.

Поради тези причини той обикновено се използва при изработка на инвидуални проекти от най-добрите майстор-дърводелци на българския пазар.

Страхотен е и за боядисване, ако желаете кухнята Ви да бъде в различен цвят. Може да се използва и за вратичките на шкафовете, защото не се свива или разширява.

ПДЧ-то е направено от малки дървесни стърготини, които се сушат, залепват, нагряват и пресоват заедно, за да се направят панели. След това се покрива с меламин-урея формалдехидна смола, за да осигури водоустойчивост. В зависимост от технологията на производство и вида на покритието, има различни класове по качество и здравина.

Ние – от Мона Стил, работим с най-високия, за да Ви предложим най-доброто за Вашата кухня.

ПДЧ-то може да Ви предложи голямо разнообразие от цветове и текстури, което ще Ви позволи да изберете стила и дизайна, които ще паснат най-добре на идеята Ви.

Начинът му на обработка го прави устойчив на влага, надраскване и износване. Затова много дизайнери го препоръчват за кухни, където се изисква лесна поддръжка и притежава издръжливост на интензивна употреба.

И не на последно място – той е лесен за почистване и поддръжка, като изисква само просто забърсване с влажна кърпа или обикновен почистващ препарат.

Метални елементи

Когато става въпрос за метал, стоманата, калаят и медта са популярни избори за луксозни кухни. Неръждаемата стомана е сравнително евтина за производство. Нейната топлоустойчивост, здравина и лесна поддръжка я правят подходящ избор за по-бюджетни мивки.

В жилищна среда дизайнерите обикновено използват неръждаема стомана в преходни пространства, гръбчета, плотове и уреди за съвременен кухненски дизайн.

Що се отнася до цвета, разпознаваемият нюанс и гъвкавостта на медта я правят идеален избор за традиционни и съвременни дизайни. Тя е лесна за поддръжка и на добра цена, но не е подходяща за плотове и зони за приготвяне на храна. Причината е, че е отровна. За сметка на това, често може да се използва за декоративни елементи – дръжките на шкафчетата.

Как да изберете подходящ материал за Вашата кухня по поръчка?

А Вие искате да ли да преобразите кухнята си?

Ние – от мебели Мона, имаме дългогодишен опит в проектирането и реализирането на проекти с различна сложност. Ако имате нужда от помощ, с удоволствие ще Ви помогнем да реализирате желанията си!

Свържете се с нас на телефон: 088 731 3181.

There are no comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button